Uputstvo

Kako da se registrujem na sajtu oglasisrpska.com?

Samo registrovan korisnik sajta oglasisrpska.com (https://oglasisrpska.com) može da postavlja oglasne poruke.

Najjednostavniji način za registraciju jeste Registracija naloga putem vašeg Facebook profila. Dovoljno je samo da, ukoliko npr. već imate profil na društvenoj mreži Facebook, na stranici Registracija kliknete na dugme Facebook prijava prihvatite prava pristupa sajta vašem Facebook nalogu i zatim dodate oglas.

Drugi način za registraciju je klasična registracija putem formulara.

Na stranici >> Registracija << potrebno je da unesete sledeće podatke:

  • Korisničko ime (može biti vaše ime, prezime, ime i prezime, nadimak ili bilo koja druga reč koju ćete lako upamtiti). Korisničko ime će vam biti potrebno prilikom prijave (logovanja) na vaš nalog.
  • Email adresa (odnosno bilo koja email adresa) koju inače koristite. Na email će vam biti poslata poruka sa Vašim registracionim podacima.
  • U skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srpske i internih pravila korišćenja websajta oglasisrpska.com, potrebno je da pročitate i označite da se slažete sa Pravilima korišćenja i Politikom privatnosti. Ukoliko se ne složite sa pravilima sajta nećete moći da se registrujete. Označavanjem da se slažete sa Uslovima korišćenja, smatraće se da ste ih pročitali i da se slažete sa istim.
  • Kako bi dokazali da niste Spamer (robot) potrebno je da označite ReCaptcha formu. Ukoliko ne prođete ReCaptcha verifikaciju nećete moći da se registrujete, već ćete morati da ponovite ReCaptcha verifikaciju.
  • Ukoliko ne želite da primate obaveštenja sa sajta oglasisrpska.com, uklonite kvačicu ispred. Ukoliko želite ostavite kvačicu štikliranu. Ovo je primenjivo samo u slučaju da je ova opcija prikazana na strani.

Kada ste uneli tražene podatke, odnosno korisničko ime, email adresu i lozinku, potvrdili da se slažete sa Uslovima korišćenja i uspešno verifikovali ReCaptcha formu, kliknite na Registruj me.

Kada ste kliknuli na Registracija, websajt vam je automatski poslao poruku na email koji ste uneli u polje E-pošta. Potrebno je da pristupite emailu i otvorite poruku koju smo vam poslali. Ukoliko poruka nije stigla, sačekajte 2-3 minuta. Molimo Vas da proverite i Vaše Spam (Junk) sanduče, pošto je moguće da je email sa vašim registracionim podacima završio u Spamu. Ako email i dalje ne stiže verovatno ste negde pogrešili prilikom registracije, pa krenite iz početka. U poruci će biti Vaši podaci sa kojima se prijavljujete na Vaš nalog na sajtu.

Sa ovim ste završili proces registracije. Prijavite se.

*VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko Vam nakon registracije email dobrodošlice sa korisničkim imenom i lozinkom ne stigne u Inbox, proverite SPAM (Junk, Nepoželjno…) folder. Ukoliko je email stigao u SPAM, označite ga da nije nepoželjna poruka. Ukoliko Vam email ne stigne ni u SPAM, a ni u INBOX folder molimo Vas da nas kontaktirate kako bi rešili problem.

Kako da se ulogujem u moj nalog?

Prijaviti se može samo registrovani korisnik. Prijava se vrši na stranici >> Prijava << unošenjem Vašeg korisničkog imena i lozinke koje ste izabrali prilikom registracije i verifikovanjem ReCaptcha forme. Kada se prijavite otvoriće vam se strana za formom za dodavanje oglasa na sajt.

Kako da postavim oglas na sajtu oglasisrpska.com?

Postavljanje oglasa se vrši na stranici DODAJ OGLAS. Oglasna poruka sadrži one elemente koje oglašivač unese. Elementi označeni zvezdicom (*) su obavezni (Naslov, Kategorija i Opis) dok su ostali elementi opcioni i po izboru oglašavača. Ovde treba voditi računa o podacima koje postavljate, jer su vidljivi svim korisnicima sajta, registrovanim i neregistrovanim.

Kako da izbrišem oglas sa sajta?

Brisanje oglasa se vrši na stranici Moj nalog. U dnu stranice je pregled vaših aktuelnih oglasa. Ispod svakog oglasa postoji opcija Delete. Kliknite na Delete i Vaš oglas će biti obrisan.

Kako da promenim lozinku?

Promena lozinke se vrši na stranici Podešavanje (Izmeni profil) kojoj se pristupa sa stranice Moj nalog.

Ako ste kojim slučajem zaboravili lozinku, na stranici Prijava možete klikom na link Izgubljena lozinka otići na stranu na kojoj ćete resetovati istu. Nakon toga, na vaš e-mail koji ste uneli prilikom registracije će biti poslat link za resetovanje lozinke.

Kako da pronađem određen oglas?

Pretraga se može vršiti pretragom konkretnog traženog pojma i/ili lokacije i/ili kategorije u polju za pretragu koji se nalazi na vrhu sajta. Prikaz rezultata se vrši posebnim prikazom rezultata u vidu slike sa nazivom. Klikom na jedan od rezultata prikazuje se tražena oglasna poruka.

Šta da radim ukoliko mi zatreba pomoć?

Na stranici >> Kontakt << nas možete kontaktirati u svakom trenutku. Pošaljite vaše sugestije, primedbe, želje i pitanja. Mi ćemo se truditi da vam odgovorimo na svako pitanje u najkraćem mogućem roku.

Želimo vam puno uspeha u korišćenju sajta.